Meny E-post till oss Beställningsvillkor Beställning Våra produkter CV Om frITno, kontaktinformation Till startsidan CV Fredrik Nordwall
Född: 1973
Sammanfattning Fredrik är en erfaren Oracle DBA och systemutvecklare. Han har djup kompetens inom Oracles plattform. Fredrik har arbetat med datamodellering, utveckling, prestanda, tuning, backup&recovery mm. Fredrik har bla utvecklat och driftat datawarehouselösningar inom Telecom med stora datamängder och haft roller som utvecklings/driftDBA för Oracledatabaser som hanterar GIS-information. Som systemutvecklare har Fredrik arbetat både med Client/Server och tre lagers arkitektur. Han har utvecklat klientapplikationer i Windows miljö och gjort avancerade PL/SQL batchprogram. Fredrik är drivande, ambitös, social och har förmågan att lösa kniviga databas och kodningsproblem.
Utbildning Systemutveckling med Administrativa system, Linéskolan Uppsala 1993-1994.
Teknisk kompetens Operativsystem Win 2000, NT, Unix(Linux, Solaris och HP), Netware, DOS, Windows 9x
Databasmiljöer Oracle 9i, Oracle8 och Oracle7
Programspråk/produkter PL/SQL, SQL, PowerBuilder, Visual Basic, Cobol, Pascal, Visual SourceSafe
Utvecklingsverktyg Toad, SQL*Plus, Erwin, Visio
Kurser/
Certifiering
Oracle - Oracle 9i - DBA new features
- Oracle 8i - DBA new features
- Oracle Certifiering - SQL
- Backup & Recovery
- Tuning & Performance
- DBA Fortsättningskurs
- DBA Grundkurs
2003
2000
2000
1998
1997
1995
1995
  GIS - Koordinatsystem
- Positionsbestämning med GPS
2003
2003
  Övrigt - PowerBuilder 1994
    Erfarenheter / uppdrag DBA- KPMG Jan 03 -- Jun 03
Prestandoptimtering av SQLkod samt programmering i Excel(VBA script), Uppdraget består av enstaka dagar vid KPMG:s behov.
Roller:DBA
Miljö: Oracle 8, Windows 2000


DBA- Teleadress Information Aug 01 -- Dec 02
Drift- och utvecklings DBA, för Teleadress Oracledatabaser-GIS- applikationer och GiS-data. Installation av databaser, prestandaoptimering, backup recovery mm.

Roller:DBA
Miljö: Oracle 8, Windows 2000

4T Solutions Aug-00 - Aug-01
Datawarehouse på Oracle 8 och Windows NT för Telecom-industrin. Fredrik skötte drift av systemet, kontinuerlig trimning av databasen samt avancerade PL/SQL program för skapande av rapporter och transport av data till Data Warehouse Servern. Systemet installerades i 5 länder i Europa, bland annat Tyskland och Frankrike där datamängderna nådde över 100 miljoner poster i vissa tabeller.

Roller: DBA, utveckling
Miljö: Oracle 8, Windows NT
Teletrade Dec-99 - Aug-00
Databasadministratör och utvecklare för ett Web baserat CRM system för aktiehandel via internet (teletrade.se). Uppdraget innebar mycket kontakter med både utvecklare och kund då Fredrik arbetade dels med datamodellering och installation hos kunden samt integration till kundens övriga system.

Roller: DBA, utveckling
Miljö/Verktyg: Oracle 8, Unix, PL/SQL
Fondex Apr-98 - Apr-01
Ett Web baserat CRM system på Oracle8 och Windows NT för fondhandel via internet (fondex.se). Fredrik arbetade med DBA och driftuppgifter, backuprutiner mm. Fredrik arbetade även med installation av systemet och integration till kundens övriga system. Integrationen innebar bla dagliga hämtningar av filer med kursinformation från FTP-server via internet och vidare inläsning till databasen.

Roller: DBA
Miljö/Verktyg: Oracle 8 Windows NT

4T Solutions Nov-97 - Dec-99
Datawarehouse på Oracle 8 och Windows NT för Telecom-industrin. Systemet byggdes för att hantera Comviqs kontantkort. I uppdraget ingick Oracle DBA uppdrag med hantering av tabeller med ca 90 miljoner poster, 24 timmars supporttjänst på hela systemet (från klienten genom en 3-lagers arkitektur ner till databasen och vidare till telefonväxlarna). Fredrik byggde datawarehouse systemet med datamodellering, PL/SQL programmering, Visual Basic programmering och BAT-filer som arbetar mot databasen.

Roller: DBA, utveckling, support
Miljö/Verktyg: Oracle 8 Windows NT, PL/SQL
Telia Data Nov-96 - Jun-97
Ett Billingsystem på Oracle7 och Unix(Solaris). Fredrik arbetade med DBA arbete, datamodellering, skapa utvecklingsmiljö och testmiljö samt konvertering av produktionsdatabas.

Roller: DBA
Miljö/Verktyg: Oracle 7, UNIX Solaris
Transcom AB Okt-95 - Mar-00
Ett CRM system på Oracle7 och unix(Solaris) på ett callcenter inom Kinnevik. Systemet hanterade bla Club Comviqs alla kunder (ca 500.000) Fredrik arbetade som DBA och med driftsåtaganden såsom inläsning av data till databasen mm. Fredrik arbetade även med utveckling av avancerade batchprogram i PL/SQL samt utvecklingsarbete av ett flertal applikationer i PowerBuilder.

Roller: DBA, utveckling
Miljö/Verktyg: Oracle 7, UNIX Solaris
InfoMedia Partner Sep-95 - Jun-96
Ett system på Oracle7 och unix(HP unix) som hanterade utdelningen av Telias telefonkataloger. Fredrik arbetade som DBA under utvecklingen av systemet och med DBA & drift efter installationen. PL/SQL programering som läste in Telias samtliga kunder till detta system. Fredrik arbetade dessutom med utveckling av en klient applikation i PowerBuilder, datamodellering och analysarbete. Databasen innehöll ca 6 miljoner kunduppgifter vilket krävde mycket optimerade SQL frågor.

Roller: DBA, utveckling
Miljö/Verktyg: Oracle 7, HP Unix, PL/SQL
TeleMedia Reklam Sep-94 - Sep-95
Ett system på Oracle7 och Novell (Netware) som hanterade rubrikerna i Gula Sidorna.
Efter att systemet var klart arbetade Fredrik som DBA (skapa och underhålla databas) och förvaltning av systemet. Fredrik arbetade även med utveckling av applikation i PowerBuilder,
skrev batchkörningar i PL/SQL samt en del datamodellering och analysarbete.

Roller: DBA, utveckling
Miljö/Verktyg: Oracle 7, Novell(Netware), PL/SQL

 
 

Uppdaterad: 04-03-10

   
Kontaktinformation